NA-KD breidt uit met Element Logic in Nederland

Bij de oprichting van een nieuw magazijn in Nederland kiest NA-KD, net als in Zweden, voor een AutoStore-oplossing van Element Logic. – We werken nauw samen met onze klanten en bieden flexibele ondersteuning bij hun internationale uitbreiding, zegt Thomas Karlsson, Managing Director van Element Logic.

NA-KD is een wereldwijd mode- en e-commercebedrijf dat sinds de oprichting in Göteborg in 2016 sterk is gegroeid. Eerder installeerde NA-KD een AutoStore-oplossing in hun magazijn in Landskrona, Zweden, dat voornamelijk de Scandinavische markt bedient. Nu richt het bedrijf een soortgelijke oplossing op in Duiven, Nederland, voor hun markten buiten Scandinavië. Dit nieuwe magazijn vervangt het eerdere 3PL-beheerde magazijn in hetzelfde land. De AutoStore in Duiven is een van de grootste installaties van dit type in Nederland.

Automatisering als groeistrategie

De uitbreiding van de samenwerking met NA-KD maakt deel uit van Element Logic’s internationale ambitie om bedrijven te ondersteunen met magazijnautomatisering tijdens hun groei. Dankzij de wereldwijde distributierechten van AutoStore kan Element Logic klanten over de hele wereld bedienen. Voor NA-KD betekent dit toegang tot een wereldwijde partner voor magazijnautomatisering, wat diverse operationele voordelen oplevert.

– Het is bijzonder bevredigend wanneer onze Zweedse partners zo tevreden zijn dat ze onze automatiseringstechnologie willen meenemen bij hun internationale uitbreiding. We werken nauw samen met onze klanten en bieden flexibele ondersteuning bij hun grensoverschrijdende groei, zegt Thomas Karlsson, Managing Director bij Element Logic Zweden.

Voorbereid op toekomstige uitbreiding van AutoStore

De nieuwe AutoStore-faciliteit wordt in eerste instantie uitgerust met 75.000 bakken, 15 poorten en 73 robots. De installatie is voorbereid op een toekomstige uitbreiding met nog eens 50.000 bakken en een groot aantal extra poorten en robots. Daarnaast bevat de AutoStore-oplossing een uitgebreid transportsysteem.

– We zijn zeer tevreden om onze automatisering en ontwikkeling internationaal voort te zetten met Element Logic en AutoStore. We werken al vele jaren nauw samen en de flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie die ons in de Scandinavische markt hebben versterkt, willen we nu ook in Nederland benutten, zegt Pontus Lindquist, VP Operations bij NA-KD.

Element Logic’s installatie in cijfers:

  • 75 000 bakken
  • 15 poorten
  • 73 robots
  • Capaciteit voor 33 000 orderregels per dag